Kokkikoira suosittelee

Kennel-Rehun #kokkikoira jakaa parhaat reseptinsä

Kokkikoiran parhaat reseptit ja vinkit

Kennel-Rehun logosta tuttu Kokkikoira on kulkenut yrityksen matkassa jo 1980-luvulta alkaen. Kokkikoira on löytänyt koiramaisen hahmonsa, ja nyt Kokkikoira jakaa parhaat reseptit ja vinkit raakaruokintaan ja lihapohjaiseen ruokavalioon.

Kennel-Rehun Kokkikoira

Ateriat

Koiralle terveellinen ruokintaohje á la Seppo


Kennel-Rehun perustaja, Seppo Riihimäki, uskoi vakaasti lihapohjaisen ruokinnan tärkeyteen ja koiran terveyttä edistävään vaikutukseen. Lihatuotteiden valmistuksen ja jälleenmyynnin lisäksi Seppo tuotti ohjeita asiakkaidensa iloksi ja hyödyksi, tukemaan liharuokinnan ideologiaa. Tämä resepti on poimittu 1995-1996 julkaistussa "Kirjoituksia aiheesta koiran luonnonmukainen ruokinta" -oppaasta. Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin tämä resepti toimii edelleen - koiran lihapohjainen ruokinta on pysynyt samanlaisena. Jotain oppia ja uutta on matkan varrella tarttunut lisää, mutta perusajatus pysyy ja säilyy.

Koiralle terveellinen ruokintaohje á la Seppo

Ruokintatapa, joka on hyvä, edullinen, aikaasäästävä ja ennen kaikkea koiralle terveellinen.

1 osa täysravintoa muoviämpäriin

1 osa Kennel-Rehun laadukasta jauhelihaa pakasteena

2 osaa vettä tai vettä ja piimää

Laita astian kansi kiinni ja anna seoksen tekeytyä viileähkössä (n. +10 … +15 C) paikassa esim. ulkoeteisessä.

Vuorokauden kuluessa sekoita seos ja tarjoile koirallesi.

Jos koirasi ei syö kaikkea, säilytä jäljelle jäänyt ruoka jääkaapissa suljetussa astiassa ja anna seuraavana päivänä.

Jos koirasi on allerginen teollisuuden tuotteille, voit kypsentää aterian riisistä tai jostakin viljalajikkeesta. Vaihtoehtona käy myös kypsennetty makaroni tai leipä. Jos käytät muuta kuin täysravintoa tai kuivaa leipää, vähennä suhteessa nesteen määrää. Tätä ohjetta voit muuttaa koirasi mieleiseksi, mutta muista:

Älä kypsennä lihaa, siinä on se ”eliksiiri”!


Helppo ohrauunipuuro koiralle


Ainekset: 

    • 1 litra vettä
    • 2 dl suurimoita, esimerkiksi ohraa
    • 500 g jauhelihaa, esimerkiksi sika-nauta
    • (ripaus suolaa)
    • Tasapainotetun ruokavalion takaamiseksi lisäravinteita, esimerkiksi merilevää ja kalkkilisä

Tee näin:

  1. Mittaa vesi ja 2 dl ohrasuurimoita sekä suola uunivuokaan. Jos haluat kypsentää lihan, sekoita myös liha vuokaan tässä vaiheessa.
  2. Paista puuroa 175 C 1-1,5 h uunista riippuen. Tarkkaile nesteen määrää. 
  3. Anna viilentyä. Jos haluat tarjota lihat raakana, sekoita jauheliha viilenneeseen puuroon.
  4. Lisää lisäravinteet viilenneeseen puuroon.

Uunilohivuoka Tuuren tapaan


 

Värikäs uunilohivuoka on monen koiran mieleen! Tätä reseptiä on helppo varioida - pakkasesta voi ottaa juuri niitä lihoja ja vihanneksia, mitä sieltä sattuu löytymään, ja myös makaroni on halutessaan helppo vaihtaa ohraan tai vaikka riisiin.

Ainekset: 

    • 1 kg sulattetua, raakaa lohta 
    • 1 pss (300 g) pakastevihannessekoitus (kukkakaali-parsakaali-porkkana)
    • 1 pss (400 g) makaronia 
    • 0,5 litraa vettä
    • hyppysellinen suolaa
    • ripaus sitruunapippuria
    • maun mukaan tilliä tuoreena tai kuivattuna
    • (monivitamiinit ja lisäravinteet tarpeen mukaan)

Tee näin:

  1. Sekoita ainekset sekaisin suuressa kulhossa ja kaada uunivuokaan.
  2. Paista 175 C noin tunti uunista riippuen. Jos laitat vihannekset jäisenä, voi paistoaika olla vielä hieman pidempi. 
  3. Anna jäähtyä ja tarjoile osana monipuolista ruokavaliota.
  4. Vinkki! Voit lisätä käyttämäsi lisäravinteet ennen uuniin menoa, tai ripotella koiran ruokakuppiin tarjoiluvaiheessa.

Dannyn Liha-hirssipuuro


  

Meidän koiralauman peruspuuroa! Tästä määrästä tulee neljä litraa puuroa, josta riittää neljälle koiralle neljäksi päiväksi osana sekaruokinta-annosta. Mukaan höysteeksi tulee raejuustoa sekä vitamiinilisät.

-Johanna Majoniemi, Kennel-Rehun myymälävastaava

Ainekset: 

    • 1 kg pentujauheliha nauta
    • 1 kg kalkkunanjauhelihaa
    • 3 dl hirssiä
    • 1,5 l vettä
    • 1 tl valkosipulirouhetta
    • ripaus suolaa
    • Vitamiinilisät kunkin koiran kuppiin

Tee näin:

  1. Lisää ainekset kattilaan.
  2. Keitä, kunnes hirssi sekä lihat ovat kypsentyneet (noin 25 minuuttia).
  3. Tarjoile lisukkeena vaikkapa raejuustoa ja naudanmahaa.
  4. Lisää monivitamiinit koirien kuppeihin kunkin koiran annosteluohjeen mukaisesti.

Liha-makaroniseos


   

Liha-makaroniseos voidaan tuntea myös nimellä "jauhelihasörsseli" tai "höntäntönttä". Tämä opiskelijaboksin viikkomenustakin tuttu ateria on muokattu koirien omaksi versioksi. 
Voit tarjoilla lihat raakana tai kypsänä, kummin teillä suositaankaan lihoja syötettävän. Varmista kuitenkin, että keitetyt makaronit (sekä kypsennetty liha) ovat varmasti viilenneet ennen tarjoilua.

Ainekset: 

  • 500 g naudanjauhelihaa, esim. pentujauheliha
  • 1/2 pss (200 g) makaronia 
  • 2 tl porkkanarouhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta

 Tee näin:

  1. Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsiksi ja viilennä kylmän veden alla.
  2. Sekoita joukkoon jauheliha – joko raakana tai kypsennettynä, kummin haluat, - sekä porkkanarouhetta ja valkosipulirouhetta.
  3. Pyydä koira istumaan, aseta ruokakuppi tarjolle ja sano ”Ole hyvä!”

Kiitos reseptistä, Merja C!

Suolainen pannukakku koirille


   

"Kehitin koirille suolaisen pannaritaikinan. Pojat tykkäävät! Ja tällä laiheliinikin saa jo massaa." -Merja C

 

Ainekset:

pannukakkutaikina ilman sokeria, eli

  • 1 litra nestettä (maito tai vesi)
  • 5 dl jauhoja (vehnäjauho tai kaurajauho)
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 50 g voita

 

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2 tl porkkanarouhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta
  • juustoraastetta

 

Tee näin:

  1. Vatkaa nesteen joukkoon jauhot, munat ja suola. Sulata rasva ja lisää taikinaan.
  2. Sekoita joukkoon valkosipuli ja porkkanarouhe. Jätä tekeytymään hetkeksi.
  3. Taikinan tekeytyessä, kypsennä pannulla naudanjauheliha. Sekoita jauheliha taikinan joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai uunipellille. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

Kiitos reseptistä, Merja C!

Yodan raakaruoka-annos


   

Kokkikoiran reseptikirja sisältää runsain mitoin eri tavalla valistettuja, eli samalla kypsennettyjä ruoka-annoksia ja herkkuja. Kuitenkin, raakaruokinta on edelleen se suosituin ruokintamuoto lihapohjaisessa ruokinnassa - tässä siis yksi toimiva ja mukavan monipuolinen ruoka-annos raaoista ainesosista DobermannYodan (IG) tapaan!

 

Ainekset:

  • Naudanliha
  • Naudanmaha
  • Kanankaula
  • Kasvissose
  • Merilevä
  • Pellavansiemenrouhe
  • Sinkki
  • Lohiöljy
  • MSM
  • Monivitamiini
  • Nutrolin skin & coat
  •  

Tee näin:

  1. Mittaa koirallesi sopivat määrät ruokia, apuja ruoan määriin löydät esimerkiksi täältä: https://www.kennelrehu.fi/ruokintatietoa  -> Kuinka paljon raakaruokaa annetaan?
  2. Mittaa lisäravinteet koiralle sopivan annosteluohjeen mukaisesti.
  3. Pyydä koira istumaan, aseta kuppi paikalleen ja sano "ole hyvä".

Kiitos kuvasta ja ohjeesta, DobermannYoda!

Elvin ja Irman lohiateria


    

Tehokaksikko Elvi ja Irma esittelevät hyvän perusversion raakaruoka-aterialle. Raaka lohi sisältää hyviä rasvahappoja iholle ja turkille, pellavarouhe tuo ateriaan kuituja ja e-vitamiinia ja Multibalans takaa hivenaineiden ja kivennäisten tasapainoisen saannin. 

 

Ainekset:

  • Jauhettu lohi raakana
  • Pellavarouhe
  • Pro Balans Multibalans -monivitamiini

Tee näin:

  1. Mittaa koirallasi sopiva määrä kalaa, apuja ruoan määriin löydät esimerkiksi täältä: https://www.kennelrehu.fi/ruokintatietoa  -> Kuinka paljon raakaruokaa annetaan?
  2. Mittaa lisäravinteet koiralle sopivan annosteluohjeen mukaisesti.
  3. Pyydä koira istumaan, aseta kuppi paikalleen ja ota aikaa, miten nopeasti kuppi tyhjenee.

Kiitos kuvasta ja ohjeesta, Elvi_ja_Irma!

Lihapohjaisen ruokavalion tueksi

Vitaminoidut maksapullat


    

Ohje on lainattu (ja hieman varioitu) luvan kanssa katiska.infosta, alkuperäinen ohje: Jakke Lehtonen. Alkuperäiseen ohjeeseen tarkempine kuvauksineen pääset tästä. 

Vitaminoidut maksapullat raakaruokinnan tueksi

10 kg painoiselle koiralle, 170 pullaa = 170 päiväannosta

Ohje on tehty 10 kg painoiselle koiralle. Laske annoskoko koirasi painon mukaisesti lähimpään täyteen kymmeneen kiloon pyöristettynä.

Ainekset:

  • Jauhelihaa 400 g
  • sinkkiä 1 purkki (300 g), Probalans Zinc-balans
  • D-vitamiinia 2 purkkia (á 40 g), Vitabalans D-balans
  • kalsiumkarbonaattia 175 g (n. 1 ¼ dl), Kennel-Rehu kalkki
  • merilevä 60 g (1 dl), Kennel-Rehu
  • Jauhettua naudan maksaa 350 g
  • kananmuna 2 kpl
  • auringonkukkaöljy 1 dl
  • glukosamiinisulfaatti 85 g (6 rkl), Probalans Jointbalans
  • purkki kermaviiliä 200 g
  • pellavansiemenrouhe 400 g

Vinkki! Voit helpottaa kokkailuja käyttämällä myös kokonaiset 500 g annospussit jauhelihaa ja maksaa, mutta ravitsemuksellisesti optimaaliset määrät vitamiineja ja hivenaineita tulee yllämainituilla määrillä. Sitä paitsi, mitä todennäköisimmin Kokkikoira sekä hänen apurinsa Ylimmäinen Apumaistaja saattavat kuitenkin verottaa osansa kokkailutuokion yhteydessä sulatetuista lihoista. Sillä pitäähän kokkailujen yhteydessä aina maistella valmistettavia tuotteita. 

Tee näin:

Vinkki! Tuhti taikina on helppo työstää monitoimikoneella.

  1. Sekoita sinkki ja D-vitamiinijauheet jauhelihaan, lisää 1 dl vettä.
  2. Lisää joukkoon kalsium, merilevä, 1 dl vettä ja sekoita.
  3. Lisää maksa ja sekoita.
  4. Lisää kanamuna ja öljy, ja sekoita.
  5. Lisää kermaviili (voi tarvittaessa korvata myös 1 dl vedellä) ja sekoita.
  6. Lisää muut ravintolisät, jos käytät.
  7. Lisää pellavansiemenrouhe ja sekoita. Anna levätä noin viisi minuuttia.
  8. Taikina saisi olla tavallisen jauhelihataikinan paksuista. Lisää tarvittaessa vettä ohentaaksesi taikinaa, tai korppujauhoa paksuntaaksesi sitä.
  9. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä (näin kaulin ja kädet pysyvät puhtaana).
  10. Paista uunissa 175-200 C noin 15-20 minuuttia.
  11. Leikkaa vielä lämpöinen levy sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Esimerkiksi:
  • 10 kg koiralle: 168 palaa saa leikkaamalla 14x12 ruudukon
  • 20 kg koiralle: 81 palaa saa leikkaamalla 9x9 ruudukon
  • 30 kg koiralle: 56 palaa saa leikkaamalla 7x8 ruudukon

Jäähdytä nopeasti, säilytä pakastimessa ja sulata maksapulla per päivä.

    Lilon sydänpihvit


     

    Sydänjauhelihasta valmistetut pihvit tekevät hyvää sydämelle. Kun lisäksi valmistuksekssa käytetään kaurahiutaleita ja kaurajauhoa, saadaan gluteenittomia, hyvää sydämelle ja vatsalle tekeviä pihvejä.

    Ainekset:

    • 500 g sydänjauhelihaa
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
    • 2 dl kaurajauhoja tai vehnäjauhoja

    Tee näin: 

    1. Sekoita ainekset keskenään lihapullataikinaksi.
    2. Muotoile haluamasi mallisia ja -kokoisia pihvejä tai pullia. Taikinan muotoilu helpottuu, kun aika ajoin kostutat käsiä vesiastiassa.
    3. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.  
    4. Tarjoile välipalana, osana liharuoka-ateriaa tai vaikkapa nappula-annoksen höysteenä. 

    Lemmikin lemppari-lohipihvit


      

    ”Olen tehnyt Kennel-Rehun lohimassasta pihvejä. Kovasti koirat tykkäävät, ja näitä pihvejä syövät koirat sekä kissa. Tarjoan pihvit koirille papanoiden lisänä.”  -Merja C.

    Ainekset:

    500 g jauhettua lohta

    1 dl korppujauhoja

    2 dl nestettä: maitoa/kermaa/vettä/kermaviiliä

    2 kananmuna

    Tilliä

     

    Tee näin:

    1. Sekoita ainekset kulhossa ja anna tekeytyä 30 minuuttia.
    2. Muotoile sopivankokoiset pihvit kahdella lusikalla suoraan lämpimälle pannulle, jossa öljyä.
    3. Paista noin 5 minuuttia per puoli, jotta pihveihin tulee rapea pinta.
    4. Anna viiletä ja tarjoile sellaisenaan tai muun ruoan joukossa.

    Makupalat

    Nopeat kalkkunanamit mikrossa


    ” Alun perin resepti löytyi vahingossa, kuten ne kaikki parhaat löytyvät. ;) Sulatin pakastimesta kyseistä lihaa koirille ja se ehti mennä kypsäksi, kun huomasin että koostumuksesta tulee varsin kiinteä, jopa sitkeä, ja että siitä saa leikattua sopivia nameja jopa pienimmälle Käpy-koirallemme.” -Silja V.

    Ainekset:
    500 g kalkkunanjauhelihaa

    Tee näin:

    1. Laita koko paketti kalkkunanjauhelihaa jäisenä lautaselle ja mikroon.
    2. Kypsennä täydellä teholla noin 15 minuuttia.
    3. Anna jäähtyä ja pilko sopivankokoisiksi treenipaloiksi.

    Variaatio:

    Valmista herkut edellisten kohtien mukaisesti. Laita kypsät kalkkunapalat vihanneskuivuriin, tai uuniin 100 C (kiertoilmauuni 75 C) muutamaksi tunniksi. Namin koostumuksesta tulee sopivan ”mureneva”, mutta silti hyvin kasassa pysyvä.

    Kiitos reseptistä ja vinkeistä, Silja V!


    Pakastekuivatut maksaherkut kotipakastimessa


    Kotisohvafyysikon testaama kokeilu kotona tehtävälle namien kylmäkuivaukselle. Resepti on testattu maksalla, mutta uskomme vakaasti tämän toimivan muidenkin palalihojen kanssa. Testaa ja anna palautetta!

    Huom! Ei kiireelliseen naminpuutokseen - kylmäkuivatus kotona vaatii runsaasti aikaa. 

    Ainekset: 

    • Palalihaa, esimerkiksi possun sydäntä, naudan maksaa, tai broilerfilettä

     

    Tee näin: 

    1. Leikkaa palaliha pieniksi kuutioiksi.
    2. Sulje palaset pussiin tai kannelliseen rasiaan.
    3. laita pussi jäätymään pakastimen kylmimpään nurkkaan ja ”unohda” palaset sinne vähintään kuukaudeksi.
    4. Sulata pakkasesta käyttöön aina sen hetkisen tarpeen mukaisesti.

    Jäädyttämällä paloja riittävän pitkän ajan niistä poistuu ylimääräinen neste sublimoitumalla, jonka ansiosta namipala on vielä sulatuksen jälkeenkin rakenteeltaan kuiva ja napakka. Jos rakenne tuntuu sulatuksen jälkeen kostealta, ’unohda’ namit vielä toiseksi toviksi pakastimeen. Jäädytysaikaan kun voi vaikuttaa alkuperäisen lihan nestepitoisuus, pakastimen lämpötila ja monta fysiikan lakeihin liittyvää tekijää. 

    Ethän silti unohda nameja pakastimeen kuukausi- tai vuosikausiksi. Vanhentuneet namit eivät ilahduta ketään.


    Puolikosteat treeninamit appelsiiniyllätyksellä


    Lihaisat ja puolikosteat namipalat ovat todella helppoja tehdä, mutta valmistaminen vaatii aikaa. Testiryhmän koemaistajien mielestä nämä olivat kuitenkin niin hyviä, että pitkä valmistusaika on varmasti sen arvoista! Hedelmälihan kuidut sitovat itseensä nestettä, emulgoivat rasvaa ja auttavat nameja pysymään paremmin kasassa.

    Tarvittaessa reseptin voi valmistaa ilman appelsiiniakin. Appelsiinilisällä tästä reseptistä hyötyy myös koiran omistaja – lue alta, miten!

     

    Ainekset: 

    • 500 g nautajauhelihaa
    • 50 g appelsiinin kuivaksi puristettua hedelmälihaa (1-2 appelsiinia)

     

    Tee näin: 

    1. Kuori pari appelsiinia ja aja appelsiinit mehulingon läpi. Ota irronnut, kuiva hedelmälihamössö talteen, tarvitset sitä tähän reseptiin. Kaada appelsiinin mehu lasiin ja nautiskele tuorepuristettua appelsiinimehua kokkailun ääressä.
    2. Sulata jauheliha. Sekoita hedelmäliha ja jauheliha huolellisesti.

    3. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Tee levystä mahdollisimman tasainen joka puolelta, jotta se myös kuivuu tasaisesti.

    4. Kuivata lihaa uunin keskiosassa 100 C:ssa vähintään 4 tuntia, mieluummin 6 tuntia. Jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, jätä uuninluukku hieman raolleen, niin kosteus haihtuu paremmin.

    5. Ota liha uunista, levitä se talouspaperilla peitetylle alustalle ja viilennä nopeasti käsittelylämpötilaan.

    6. Leikkaa veitsellä tai revi sormin sopivan kokoisia paloja. Jätä kuivumaan talouspaperilla vuorattuun astiaan ilman kantta muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    7. Puolikosteat, sormien välissä painuvat namit kannattaa säilyttää jääkapissa ja suosittelemme syöttämään ne muutamassa vuorokaudessa. Mikäli haluat namit vielä kuivemmiksi ja pidentää näin säilyvyysaikaa, jatka kuivattelua kannettomassa astiassa vielä 1-2 vuorokautta lisää.

    Lisävinkit:

    • Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, tee saman tien tupla-annos kahdelle pellille.
    • Jos mahdollista, käännä pelti ympäri parin tunnin välein. Näin kosteus haihtuu tehokkaammin ja tasaisemmin eri puolilta massaa.
    • Puolessa välissä paistoaikaa levyn voi rikkoa pienempiin osiin ja samalla kääntää palaset ylösalaisin – taas kerran, kuivuminen tehostuu.
    • Mitä kauemmin herkut ovat uunissa ja sen jälkeen jatkokuivattelussa, sitä kuivempia niistä tulee ja säilyvyysaika pitenee. Täysin rutikuivien namipalojen pitäisi säilyä ilmatiiviissä rasiassa mainiosti pitkäänkin, mutta jos nameihin jää kosteutta, ne kannattaa syöttää nopeammin pois.  

    Muut herkut

    Fresh Breath -keksit


    Koirankeksit raikkaampaan hengitykseen! Persilja, minttu sekä merilevä (Ascophyllum nodosum) auttavat lemmikkisi suuhygieniassa, ja tuore liha sekä pieni määrä hunajaa saavat tämän terveysherkun maistumaan kaikille koirille. Kiitokseksi saat hyväntuoksuisen pusun.

     

    Noin 35 piparia, á 15 g

     

    Ainekset:

    • 500 g jauhelihaa, esimerkiksi kalkkuna
    • 1 dl maustamatonta jugurttia
    • 0,5 dl (n. 30 g) merilevää
    • ½ nippu persiljan lehtiä
    • ½ nippu mintun lehtiä
    • 2 rkl juoksevaa hunajaa

     

    Tee näin:

    1. Sekoita merileväjauhe jugurttiin ja jätä turpoamaan hetkeksi.
    2. Silppua persiljan ja mintun lehdet jauhelihan joukkoon, sekoita. Sekoita joukkoon merilevä-jugurttiseos.
    3. Kaada viimeisenä joukkoon juokseva hunaja, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    4. Painele taikina leivinalustalle ja tee piparimuotilla keksejä. Siirrä leivinpaperille uuninpellille.
    5. Paista 15 minuuttia uunin yläosassa 175 asteessa. Anna hieman jäähtyä ennen siirtelyä.
    6. Säilytä jääkaapissa tai pakasta loput tarvittaessa.

     

    Syöttösuositus:

    Tällä ohjeella tehtynä yksi, 15 grammaa painava fresh breath -keksi sisältää 0,8 grammaa merilevää. Huomioithan koirasi päivittäisen saantisuosituksen merilevän osalta:

    pienet koirat enintään 2 piparia päivässä

    keskikokoiset kokoiset koirat 2-4 piparia päivässä

    isot koirat 4-6 piparia päivässä

    tosi isot koirat 6-8 piparia päivässä


    Itsetehdyt koirankeksit juustolla


     Näihin kekseihin oman tujauksensa tuo lisäys juustoa – kukapa koira ei juustosta tykkäisi?

    Koska kekseissä on käytetty juustoa, ne kannattaa antaa lahjaksi pian valmistamisen jälkeen. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon.
    Tarjoile iltasella hyvässä seurassa, kyytipoikana vaikka Bottom Sniffer -'koirien olut' (saatavana Tehtaanmyymälästä sesonkituotteena). 

    Ainekset: 

    • Noin 120 g nippu persiljaa varsineen hienoksi silputtuna
    • Iso porkkana raastettuna
    • 60 g cheddarjuustoa tai mitä tahansa voimakasta, kovaa juustoa raastettuna
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • 5 dl kokojyvävehnäjauhoja
    • 1,5 tl leivinjauhetta
    • 1,5-2 dl kanalientä tai vettä
    • Luunmuotoinen piparimuotti

     

    Tee näin: 

    1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Päällystä pari peltiä leivinpaperilla.

    2. Sekoita persiljasilppu, porkkanaraaste ja juustoraaste keskenään. Kaada seoksen joukkoon öljy.

    3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ja vaivaa jauhoseoksen joukkoon persiljaseos. Lisää joukkoon vähitellen kanaliemi tai vesi. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja sopivan paksua.

    4. Vaivaa taikinaa ensin käsin, jonka jälkeen kaada se jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla luunmuotoisia keksejä ja nostele ne pellille.

    5. Paista keksejä noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kovia ja reunoilta kullanruskeita. Jäähdytä.

    Viljattomat ja helpot kalkkunakeksit


      

    Viljattomat ja gluteenittomat koirankeksit, jotka ovat todella helpot ja valmistaa! Tähän reseptiin tarvitset kahta perusraaka-ainetta: kalkkunanjauhelihaa ja perunajauhoja. Keksit maistuvat nelijalkaisille keksimonstereille ihan tällaisenaan, mutta pienen lisän makuelämykseen tuo halutessaan aavistus hunajaa ja ripaus suolaa.

    • Ainekset:
    • 500 grammaa kalkkunan jauhelihaa
    • 5 dl perunajauhoja
    • (1 rkl juoksevaa hunajaa)
    • (ripaus suolaa)

    Tee näin:

    1. Sekoita perunajauhot sulaneeseen kalkkunamassaan, kunnes seos on hyvin sekoittunut ja taikinamainen.
    2. Ota taikinasta osa kerrallaan työstettäväksi, säilytä loppuosa taikinasta jääkaapissa.
    3. Jauhota leivonta-alusta perunajauhoilla ja kauli taikinasta ohuita keksejä. Hyvin jauhotettu alusta helpottaa keksien irrottamista ja liikuttelua.
    4. Paista keksejä uunin yläosassa 175 C 15-20 minuuttia. Kekseistä saa tulla rapsakoita ja kuivia.
    5. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen pakkaamista.
    6. Lihaa sisältävänä tuotteena suosittelemme koirankeksien säilyttämistä viileässä ja käyttämistä muutamassa päivässä.

    Hugon bataattipiparit


     

    Hugo-nöffin kotikeittiössä kokkaillaan kaikenlaista ihanaa, tällä kertaa vuorossa oli herkullisen näköiset ja -tuoksuiset bataattipiparit!

    Ainekset: 

    • 1 Bataatti
    • 1 rkl kookosöljyä
    • Korppujauhoja

     

    Tee näin: 

    1. Kypsennä bataatti uunissa niin että sisusta on pehmeä ja kuori irtoaa helposti (200 C, noin 40 minuuttia bataatin koosta riippuen).
    2. Kaavi kypsä bataatti kulhoon ja lisää joukkoon noin 1 rkl kookosöljyä ja muussaa ne. Lisää sitten korppujauhoja niin että seoksesta tulee pehmeätä taikinaa. Korppujauhon määrä riippuu bataatin koosta ja haluamastasi taikinan rakenteesta. 
    3. Muotoile pellille mieluisia keksejä vaikka piparmuottia käyttäen.
    4. Paista sitten 170 asteessa kunnes keksit näyttävät kypsiltä, noin 15 - 20 min.
    5. Anna jäähtyä ilman liinaa jotta kekseistä tulee rapeita ja tarjoile.

    Kiitos reseptistä, Hugo ja Viivi Vilhelmiina!


    Kerrossynttärikakku


     

    Synttärit ovat aina juhlan paikka! Koiraa on mukava hemmotella pienellä ekstralla, esimerkiksi juhlavalla kerrossynttärikakulla. Käytä juuri teille sopivia ja mieluisia jauhelihoja - mitä suurempi väriero lihoissa on, sitä näyttävämpi koristeraita kerroskakkuun saadaan. Muista myös onnittelulaulu sekä runsaat synttärilahjat!

    Ainekset: 

      • 250 g jauhelihaa, esimerkiksi kypsää broileria
      • 150 g jauhelihaa, esimerkiksi sika-nautaa
      • 1/3 dl maitorahkaa
      • 1 rkl pellavarouhetta
      • Kakunkynttilöiksi BimBellyBom-mahatikkuja

      Lisäksi tarvitset pienen irtopohjavuoan, halkaisija 17 cm, leivinpaperia ja tuorekelmua

    Tee näin:

    1. Sekoita kypsä broileri, maitorahka ja pellavarouhe ja jätä vetäytymään hetkeksi. Muuta tarvittaessa maitorahkan ja pellavarouheen suhdetta, jotta saat kiinteän, taikinamaisen seoksen. 
    2. Leikkaa leivinpaperiin hieman irtopohjavuokaa suurempi pala, laita pala pohjan ja reunan väliin ja lukitse reuna.
    3. Laitaa broileriseosta puolet vuoan pohjalle.
    4. Lisää jauheliha vuokaan. Sen saa aseteltua taputtelemalla jauhelihasta käsissä mahdollisimman ohuen ja laakean lätyn ja kevyesti tasoitellen vuoan reunoille asti.
    5. Lisää lusikan avulla loppu broileriseoksesta kakun päälle. Peitä kelmulla ja laita vetäytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. 
    6. Irrota kakku veitsen avulla irtopohjavuoan reunoilta. 
    7. Koristele kakku 'syötävin synttärikakuin' esimerkiksi Rauh! BimBellyBom-tikuilla sekä muilla haluamillasi koristeherkuilla.
    8. Varmistuthan, ettei pohjan leivinpaperia päädy kiireisimpien kakkumonstereiden kitaan!

    Herkullinen synttärikakku koiralle (viljaton)


    Halusin Hugolle 1-vuotissyntymäpäiväkakun, joka ei sisältäisi viljoja – kaikki löytämäni koiran synttärikakkuohjeet tuntuivat sisältävän vehnäjauhoa. Tässä reseptissä ei ole käytetty jauhoja ollenkaan, joten ohje sopii varmasti monille lemmikeille. Myös lihan voi valita sen mukaisesti, mikä omalle koiralle parhaiten sopii.  -Viivi Vilhelmiina

    Ainekset: 

    Kakku:
    2 kpl kananmuna
    2 kpl porkkana
    2 tl maapähkinävoi
    250 g lihaa
    1 dl kaurahiutale
    1 rkl oliiviöljyä

    Kuorrute:
    Peruna
    Jogurtti/rahka

    Koristeluun:
    koiranherkkuja

    Lisäksi tarvitset pienen irtopohjavuoan ja leivinpaperia

    Tee näin:

    1. Sekoita hyvin kaikki kakun ainekset yhteen. (Kananmuna sitoo kaiken, joten sekoita se kunnolla).
    2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja sulje reunat. Painele sitten seos vuokaan.
    3. Laita uuniin 175 astetta ja pidä kakkua siellä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on läpeensä kypsä. Ota sitten jäähtymään.
    4. Valmista sillä välillä kuorrute: kuori ja keitä peruna kypsäksi. Muussaa peruna ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita perunan joukkoon rahkaa tai jogurttia, jotta massa notkistuu. Levitä massa jäähtyneen kakun päälle.
    5. Koristele kakku koirasi lempiherkuilla.

    Kiitos reseptistä, Viivi Vilhelmiina sekä Hugo! 

    Jaa vinkit kanssamme!

    Seuraamme Facebookissa ja Instagramissa häshtägejä #kokkikoira #koiratkehhuu ja #kennelrehu (@kennelrehu). Merkkaa postauksesi näillä, ja saatamme poimia reseptisi mukaan Kokkikoiran reseptikirjaan! Voit olla myös suoraan yhteydessä kuvan ja reseptin kera osoitteeseen heidi.rantanen ät kennelrehu.fi.

    Arvomme joka kuukausi 10 euron arvoisen lahjakortin julkaistujen reseptien lähettäjien kesken!

    Kennel-Rehu pidättää oikeuden valita julkaistavat reseptit  ja muokata ja linkittää soveltuvilta osin tuotteita Kennel-Rehun verkkokaupan tuotevalikoimaan. Lue lisää.