Kokkikoira suosittelee

kokkikoira_otsikkokuva

Kokkikoiran parhaat reseptit ja vinkit

Kennel-Rehun logosta tuttu Kokkikoira on kulkenut yrityksen matkassa jo 1980-luvulta alkaen. Kokkikoira on löytänyt koiramaisen hahmonsa, ja nyt Kokkikoira jakaa parhaat reseptit ja vinkit raakaruokintaan ja lihapohjaiseen ruokavalioon.

Kennel-Rehun Kokkikoira

Ateriat

Koiralle terveellinen ruokintaohje á la Seppo


Kennel-Rehun perustaja, Seppo Riihimäki, uskoi vakaasti lihapohjaisen ruokinnan tärkeyteen ja koiran terveyttä edistävään vaikutukseen. Lihatuotteiden valmistuksen ja jälleenmyynnin lisäksi Seppo tuotti ohjeita asiakkaidensa iloksi ja hyödyksi, tukemaan liharuokinnan ideologiaa. Tämä resepti on poimittu 1995-1996 julkaistussa "Kirjoituksia aiheesta koiran luonnonmukainen ruokinta" -oppaasta. Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin tämä resepti toimii edelleen - koiran lihapohjainen ruokinta on pysynyt samanlaisena. Jotain oppia ja uutta on matkan varrella tarttunut lisää, mutta perusajatus pysyy ja säilyy.

Koiralle terveellinen ruokintaohje á la Seppo

Ruokintatapa, joka on hyvä, edullinen, aikaasäästävä ja ennen kaikkea koiralle terveellinen.

1 osa täysravintoa muoviämpäriin

1 osa Kennel-Rehun laadukasta jauhelihaa pakasteena

2 osaa vettä tai vettä ja piimää

Laita astian kansi kiinni ja anna seoksen tekeytyä viileähkössä (n. +10 … +15 C) paikassa esim. ulkoeteisessä.

Vuorokauden kuluessa sekoita seos ja tarjoile koirallesi.

Jos koirasi ei syö kaikkea, säilytä jäljelle jäänyt ruoka jääkaapissa suljetussa astiassa ja anna seuraavana päivänä.

Jos koirasi on allerginen teollisuuden tuotteille, voit kypsentää aterian riisistä tai jostakin viljalajikkeesta. Vaihtoehtona käy myös kypsennetty makaroni tai leipä. Jos käytät muuta kuin täysravintoa tai kuivaa leipää, vähennä suhteessa nesteen määrää. Tätä ohjetta voit muuttaa koirasi mieleiseksi, mutta muista:

Älä kypsennä lihaa, siinä on se ”eliksiiri”!


Helppo ohrauunipuuro koiralle


Ainekset: 

    • 1 litra vettä
    • 2 dl suurimoita, esimerkiksi ohraa
    • 500 g jauhelihaa, esimerkiksi sika-nauta
    • (ripaus suolaa)
    • Tasapainotetun ruokavalion takaamiseksi lisäravinteita, esimerkiksi merilevää ja kalkkilisä

Tee näin:

  1. Mittaa vesi ja 2 dl ohrasuurimoita sekä suola uunivuokaan. Jos haluat kypsentää lihan, sekoita myös liha vuokaan tässä vaiheessa.
  2. Paista puuroa 175 C 1-1,5 h uunista riippuen. Tarkkaile nesteen määrää. 
  3. Anna viilentyä. Jos haluat tarjota lihat raakana, sekoita jauheliha viilenneeseen puuroon.
  4. Lisää lisäravinteet viilenneeseen puuroon.

Uunilohivuoka Tuuren tapaan


 

Värikäs uunilohivuoka on monen koiran mieleen! Tätä reseptiä on helppo varioida - pakkasesta voi ottaa juuri niitä lihoja ja vihanneksia, mitä sieltä sattuu löytymään, ja myös makaroni on halutessaan helppo vaihtaa ohraan tai vaikka riisiin.

Ainekset: 

    • 1 kg sulattetua, raakaa lohta 
    • 1 pss (300 g) pakastevihannessekoitus (kukkakaali-parsakaali-porkkana)
    • 1 pss (400 g) makaronia 
    • 0,5 litraa vettä
    • hyppysellinen suolaa
    • ripaus sitruunapippuria
    • maun mukaan tilliä tuoreena tai kuivattuna
    • (monivitamiinit ja lisäravinteet tarpeen mukaan)

Tee näin:

  1. Sekoita ainekset sekaisin suuressa kulhossa ja kaada uunivuokaan.
  2. Paista 175 C noin tunti uunista riippuen. Jos laitat vihannekset jäisenä, voi paistoaika olla vielä hieman pidempi. 
  3. Anna jäähtyä ja tarjoile osana monipuolista ruokavaliota.
  4. Vinkki! Voit lisätä käyttämäsi lisäravinteet ennen uuniin menoa, tai ripotella koiran ruokakuppiin tarjoiluvaiheessa.

Dannyn Liha-hirssipuuro


  

Meidän koiralauman peruspuuroa! Tästä määrästä tulee neljä litraa puuroa, josta riittää neljälle koiralle neljäksi päiväksi osana sekaruokinta-annosta. Mukaan höysteeksi tulee raejuustoa sekä vitamiinilisät.

-Johanna Majoniemi, Kennel-Rehun myymälävastaava

Ainekset: 

    • 1 kg pentujauheliha nauta
    • 1 kg kalkkunanjauhelihaa
    • 3 dl hirssiä
    • 1,5 l vettä
    • 1 tl valkosipulirouhetta
    • ripaus suolaa
    • Vitamiinilisät kunkin koiran kuppiin

Tee näin:

  1. Lisää ainekset kattilaan.
  2. Keitä, kunnes hirssi sekä lihat ovat kypsentyneet (noin 25 minuuttia).
  3. Tarjoile lisukkeena vaikkapa raejuustoa ja naudanmahaa.
  4. Lisää monivitamiinit koirien kuppeihin kunkin koiran annosteluohjeen mukaisesti.

Liha-makaroniseos


   

Liha-makaroniseos voidaan tuntea myös nimellä "jauhelihasörsseli" tai "höntäntönttä". Tämä opiskelijaboksin viikkomenustakin tuttu ateria on muokattu koirien omaksi versioksi. 
Voit tarjoilla lihat raakana tai kypsänä, kummin teillä suositaankaan lihoja syötettävän. Varmista kuitenkin, että keitetyt makaronit (sekä kypsennetty liha) ovat varmasti viilenneet ennen tarjoilua.

Ainekset: 

  • 500 g naudanjauhelihaa, esim. pentujauheliha
  • 1/2 pss (200 g) makaronia 
  • 2 tl porkkanarouhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta

 Tee näin:

  1. Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsiksi ja viilennä kylmän veden alla.
  2. Sekoita joukkoon jauheliha – joko raakana tai kypsennettynä, kummin haluat, - sekä porkkanarouhetta ja valkosipulirouhetta.
  3. Pyydä koira istumaan, aseta ruokakuppi tarjolle ja sano ”Ole hyvä!”

Kiitos reseptistä, Merja C!

Suolainen pannukakku koirille


   

"Kehitin koirille suolaisen pannaritaikinan. Pojat tykkäävät! Ja tällä laiheliinikin saa jo massaa." -Merja C

 

Ainekset:

pannukakkutaikina ilman sokeria, eli

  • 1 litra nestettä (maito tai vesi)
  • 5 dl jauhoja (vehnäjauho tai kaurajauho)
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 50 g voita

 

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2 tl porkkanarouhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta
  • juustoraastetta

 

Tee näin:

  1. Vatkaa nesteen joukkoon jauhot, munat ja suola. Sulata rasva ja lisää taikinaan.
  2. Sekoita joukkoon valkosipuli ja porkkanarouhe. Jätä tekeytymään hetkeksi.
  3. Taikinan tekeytyessä, kypsennä pannulla naudanjauheliha. Sekoita jauheliha taikinan joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai uunipellille. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

Kiitos reseptistä, Merja C!

Yodan raakaruoka-annos


   

Kokkikoiran reseptikirja sisältää runsain mitoin eri tavalla valistettuja, eli samalla kypsennettyjä ruoka-annoksia ja herkkuja. Kuitenkin, raakaruokinta on edelleen se suosituin ruokintamuoto lihapohjaisessa ruokinnassa - tässä siis yksi toimiva ja mukavan monipuolinen ruoka-annos raaoista ainesosista DobermannYodan (IG) tapaan!

 

Ainekset:

  • Naudanliha
  • Naudanmaha
  • Kanankaula
  • Kasvissose
  • Merilevä
  • Pellavansiemenrouhe
  • Sinkki
  • Lohiöljy
  • MSM
  • Monivitamiini
  • Nutrolin skin & coat
  •  

Tee näin:

  1. Mittaa koirallesi sopivat määrät ruokia, apuja ruoan määriin löydät esimerkiksi täältä: https://www.kennelrehu.fi/ruokintatietoa  -> Kuinka paljon raakaruokaa annetaan?
  2. Mittaa lisäravinteet koiralle sopivan annosteluohjeen mukaisesti.
  3. Pyydä koira istumaan, aseta kuppi paikalleen ja sano "ole hyvä".

Kiitos kuvasta ja ohjeesta, DobermannYoda!

Elvin ja Irman lohiateria


    

Tehokaksikko Elvi ja Irma esittelevät hyvän perusversion raakaruoka-aterialle. Raaka lohi sisältää hyviä rasvahappoja iholle ja turkille, pellavarouhe tuo ateriaan kuituja ja e-vitamiinia ja Multibalans takaa hivenaineiden ja kivennäisten tasapainoisen saannin. 

 

Ainekset:

  • Jauhettu lohi raakana
  • Pellavarouhe
  • Pro Balans Multibalans -monivitamiini

Tee näin:

  1. Mittaa koirallasi sopiva määrä kalaa, apuja ruoan määriin löydät esimerkiksi täältä: https://www.kennelrehu.fi/ruokintatietoa  -> Kuinka paljon raakaruokaa annetaan?
  2. Mittaa lisäravinteet koiralle sopivan annosteluohjeen mukaisesti.
  3. Pyydä koira istumaan, aseta kuppi paikalleen ja ota aikaa, miten nopeasti kuppi tyhjenee.

Kiitos kuvasta ja ohjeesta, Elvi_ja_Irma!

50-50-ruoka-annos


 

Hyvin monet koirat ruokitaan ruokintamallilla, jota voi kutsua 50/50-ruokintamalliksi. Mallissa huomattava osa, yleensä noin puolet tai vähintään puolet ruoasta on lihaa ja toinen puoli kuivamuonaa. Ruokintamalli onkin erittäin toimiva: kuivanappulasta koira saa suojaravinteita, ja samalla lihalisä tuo maistuvuutta ja, niin - lihaa koiran ruokavalioon. Lue lisää 50/50-ruokinnasta täältä.
Tässä yksi esimerkki 50/50-ruokakupista.

 

Ainekset:

  • Jauhettu kalkkunanjauheliha
  • Luullinen broileri
  • Kuivanappuloita
  • Jauhettu maksa
  • Lohiöljy
  • Pellavaöljy
  • Sinkki
  • D-vitamiini
  • merilevä

Tee näin:

  1. Annostele koirallesi sopiva määrä lihaa ja nappuloita. Ohjeita ja vinkkejä 50/50-ruokinnan annosteluun löydät täältä: https://www.kennelrehu.fi/ruokintatietoa -> 50/50-ruokinta 
  2. Mittaa sinkki, D-vitamiini, merilevä, pellavaöljy ja lohiöljy puolikkaan annosteluohjeen mukaisesti. 
  3. Lisää kuppiin tarvittaessa vielä hieman vettä kuivanappuloita varten.
  4. Tarjoa kuppi koirallesi ja sano "ole hyvä". 

Lihapohjaisen ruokavalion tueksi

Vitaminoidut maksapullat


    

Ohje on lainattu (ja hieman varioitu) luvan kanssa katiska.infosta, alkuperäinen ohje: Jakke Lehtonen. Alkuperäiseen ohjeeseen tarkempine kuvauksineen pääset tästä. 

Vitaminoidut maksapullat raakaruokinnan tueksi

10 kg painoiselle koiralle, 170 pullaa = 170 päiväannosta

Ohje on tehty 10 kg painoiselle koiralle. Laske annoskoko koirasi painon mukaisesti lähimpään täyteen kymmeneen kiloon pyöristettynä.

Ainekset:

  • Jauhelihaa 400 g
  • sinkkiä 1 purkki (300 g), Probalans Zinc-balans
  • D-vitamiinia 2 purkkia (á 40 g), Vitabalans D-balans
  • kalsiumkarbonaattia 175 g (n. 1 ¼ dl), Kennel-Rehu kalkki
  • merilevä 60 g (1 dl), Kennel-Rehu
  • Jauhettua naudan maksaa 350 g
  • kananmuna 2 kpl
  • auringonkukkaöljy 1 dl
  • glukosamiinisulfaatti 85 g (6 rkl), Probalans Jointbalans
  • purkki kermaviiliä 200 g
  • pellavansiemenrouhe 400 g

Vinkki! Voit helpottaa kokkailuja käyttämällä myös kokonaiset 500 g annospussit jauhelihaa ja maksaa, mutta ravitsemuksellisesti optimaaliset määrät vitamiineja ja hivenaineita tulee yllämainituilla määrillä. Sitä paitsi, mitä todennäköisimmin Kokkikoira sekä hänen apurinsa Ylimmäinen Apumaistaja saattavat kuitenkin verottaa osansa kokkailutuokion yhteydessä sulatetuista lihoista. Sillä pitäähän kokkailujen yhteydessä aina maistella valmistettavia tuotteita. 

Tee näin:

Vinkki! Tuhti taikina on helppo työstää monitoimikoneella.

  1. Sekoita sinkki ja D-vitamiinijauheet jauhelihaan, lisää 1 dl vettä.
  2. Lisää joukkoon kalsium, merilevä, 1 dl vettä ja sekoita.
  3. Lisää maksa ja sekoita.
  4. Lisää kanamuna ja öljy, ja sekoita.
  5. Lisää kermaviili (voi tarvittaessa korvata myös 1 dl vedellä) ja sekoita.
  6. Lisää muut ravintolisät, jos käytät.
  7. Lisää pellavansiemenrouhe ja sekoita. Anna levätä noin viisi minuuttia.
  8. Taikina saisi olla tavallisen jauhelihataikinan paksuista. Lisää tarvittaessa vettä ohentaaksesi taikinaa, tai korppujauhoa paksuntaaksesi sitä.
  9. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä (näin kaulin ja kädet pysyvät puhtaana).
  10. Paista uunissa 175-200 C noin 15-20 minuuttia.
  11. Leikkaa vielä lämpöinen levy sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Esimerkiksi:
  • 10 kg koiralle: 168 palaa saa leikkaamalla 14x12 ruudukon
  • 20 kg koiralle: 81 palaa saa leikkaamalla 9x9 ruudukon
  • 30 kg koiralle: 56 palaa saa leikkaamalla 7x8 ruudukon

Jäähdytä nopeasti, säilytä pakastimessa ja sulata maksapulla per päivä.

    Lilon sydänpihvit


     

    Sydänjauhelihasta valmistetut pihvit tekevät hyvää sydämelle. Kun lisäksi valmistuksekssa käytetään kaurahiutaleita ja kaurajauhoa, saadaan gluteenittomia, hyvää sydämelle ja vatsalle tekeviä pihvejä.

    Ainekset:

    • 500 g sydänjauhelihaa
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
    • 2 dl kaurajauhoja tai vehnäjauhoja

    Tee näin: 

    1. Sekoita ainekset keskenään lihapullataikinaksi.
    2. Muotoile haluamasi mallisia ja -kokoisia pihvejä tai pullia. Taikinan muotoilu helpottuu, kun aika ajoin kostutat käsiä vesiastiassa.
    3. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.  
    4. Tarjoile välipalana, osana liharuoka-ateriaa tai vaikkapa nappula-annoksen höysteenä. 

    Lemmikin lemppari-lohipihvit


      

    ”Olen tehnyt Kennel-Rehun lohimassasta pihvejä. Kovasti koirat tykkäävät, ja näitä pihvejä syövät koirat sekä kissa. Tarjoan pihvit koirille papanoiden lisänä.”  -Merja C.

    Ainekset:

    500 g jauhettua lohta

    1 dl korppujauhoja

    2 dl nestettä: maitoa/kermaa/vettä/kermaviiliä

    2 kananmuna

    Tilliä

     

    Tee näin:

    1. Sekoita ainekset kulhossa ja anna tekeytyä 30 minuuttia.
    2. Muotoile sopivankokoiset pihvit kahdella lusikalla suoraan lämpimälle pannulle, jossa öljyä.
    3. Paista noin 5 minuuttia per puoli, jotta pihveihin tulee rapea pinta.
    4. Anna viiletä ja tarjoile sellaisenaan tai muun ruoan joukossa.

    Makupalat

    Keitetyt broilerin sydämet


    Nyt ollaan perusasioiden äärellä. Keitetyt broilerin sydämet ovat varmasti yksi eniten itse tehdyistä makupaloista. Eikä mikään ihme - broilerinsydämet ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Broilerin sydän onkin melkoisen takuuvarma herkku paitsi koiran palkitsemiseen, mutta keitetyt sydämet soveltuvat erinomaisesti myös kissalle.

    Ainekset:
    500 g broilerin kokonaisia sydämiä

    (ripaus suolaa)

    Tee näin:

    1. Lisää broilerinsydämet sulatettuna tai jäisenä kattilaan. Lisää keitinvettä sen verran, että sydämet peittyvät. 
    2. Jos laitoit sydämet jäisenä, irrottele paloja toisistaan sitä mukaa, kun ne sulavat ja irtoavat.
    3. Kun vesi alkaa kiehua, keitä sydämiä noin 15 minuuttia.
    4. Nosta sivuun ja anna kuivahtaa esimerkiksi talouspaperin päällä. 
    5. Leikkaa tai pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. 
    6. Säilytä nameja jääkaapissa. Hyvä vinkki on myös pussittaa sopivan kokoisiin kerta-annoksiin ja pakastaa sydämet. 
    7. Hyödynnä keittoliemi! Jäähtyneen keittoliemen voit lisätä vaikkapa koirien iltaruokaan.

    Variaatio:

    Vaihda broilerin sydämet kivipiiraan tai vaikka possun sydämeen. Possunsydän voidaan keittää kokonaisena (keittoaika noin 30 minuuttia), mutta nopeampi lopputulos saadaan pilkkomalla kokonainen possun sydän jo valmiiksi pienemmiksi palasiksi. 


    Nopeat kalkkunanamit mikrossa


    ” Alun perin resepti löytyi vahingossa, kuten ne kaikki parhaat löytyvät. ;) Sulatin pakastimesta kyseistä lihaa koirille ja se ehti mennä kypsäksi, kun huomasin että koostumuksesta tulee varsin kiinteä, jopa sitkeä, ja että siitä saa leikattua sopivia nameja jopa pienimmälle Käpy-koirallemme.” -Silja V.

    Ainekset:
    500 g kalkkunanjauhelihaa

    Tee näin:

    1. Laita koko paketti kalkkunanjauhelihaa jäisenä lautaselle ja mikroon.
    2. Kypsennä täydellä teholla noin 15 minuuttia.
    3. Anna jäähtyä ja pilko sopivankokoisiksi treenipaloiksi.

    Variaatio:

    Valmista herkut edellisten kohtien mukaisesti. Laita kypsät kalkkunapalat vihanneskuivuriin, tai uuniin 100 C (kiertoilmauuni 75 C) muutamaksi tunniksi. Namin koostumuksesta tulee sopivan ”mureneva”, mutta silti hyvin kasassa pysyvä.

    Kiitos reseptistä ja vinkeistä, Silja V!


    Häpin jauheliha-tonnikala-treeninamit


    Teen dobermannilleni Häpille treeninamit usein itse, sillä haluan treeninamit mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Muokkaan usein meidän nameja vaihtelemalla lihoja tai valmistustyyliä: joskus tahdon pehmeämpiä tai vahvemmantuoksusia nameja, kun taas toisinaan rapeita, jotka eivät sotke taskuja. Rapeutta saa säädeltyä paistoajan pituudella. Jauhelihaa ja tonnikalaa sisältävät namit ovat voimakastuoksuisia.” -Häpin omistaja

    Ainekset:
    500 g sika-nautajauhelihaa
    ½ purkkia tonnikalaa öljyssä
    2 kananmunaa
    2-3 rkl perunajauhoa

    Tee näin:

    1. Sulata jauheliha. Yhdistä jauhelihaan kananmunat, tonnikala sekä perunajauhoja sen verran, että seos on sopivan kiinteää.
    2. Painele massa tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
    3. Paista uunissa 180 C, kunnes rapeus on sopiva. Noin puolen tunnin paistamisen jälkeen levyn voi ottaa pois, pilkkoa palat valmiiksi ja jatkaa paistamista – näin namit kuivuvat paremmin.
    4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

    Kiitos reseptistä, Häpi_dobermann!

      


    Yodan koulutusmakupalat


    Tätä treeniherkkureseptiä  on helppo varioida. Pellilliseen taikinaa käytetään yksi kilo lihaa, josta puolet on hyvä olla jauhelihaa ja toinen puoli voi olla joko jauhelihaa tai muuta. Esimerkiksi broilerin sydämet sekä broilerin filesuikaleet toimivat. - Yodan omistaja

    Ainekset:
    500 g jauhelihaa, esimerkiksi kalkkunanjauhelihaa
    500 g jauhelihaa tai vaikkapa broilerinsydämiä tai broilerinfilettä
    6 kananmunaa

    Tee näin:

    1. Sulata valitsemasi liha-ainekset. Yhdistä jauhelihaan kananmunat. Sekoita sähkövatkaimella. Jos käytät palalihoja, lisää ne lopuksi mukaan.
    2. Painele massa tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
    3. Paista uunissa 225 C, kunnes taikina alkaa näyttää sopivan kuivalta. Pilko levy palasiksi ja jatka paistamista vielä hetki. Paistoaika vaihtelee halutun rapeuden mukaisesti. 
    4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

    Kiitos reseptistä, Dobermannyoda!

         


    Pakastekuivatut maksaherkut kotipakastimessa


    Kotisohvafyysikon testaama kokeilu kotona tehtävälle namien kylmäkuivaukselle. Resepti on testattu maksalla, mutta uskomme vakaasti tämän toimivan muidenkin palalihojen kanssa. Testaa ja anna palautetta!

    Huom! Ei kiireelliseen naminpuutokseen - kylmäkuivatus kotona vaatii runsaasti aikaa. 

    Ainekset: 

    • Palalihaa, esimerkiksi possun sydäntä, naudan maksaa, tai broilerfilettä

     

    Tee näin: 

    1. Leikkaa palaliha pieniksi kuutioiksi.
    2. Sulje palaset pussiin tai kannelliseen rasiaan.
    3. laita pussi jäätymään pakastimen kylmimpään nurkkaan ja ”unohda” palaset sinne vähintään kuukaudeksi.
    4. Sulata pakkasesta käyttöön aina sen hetkisen tarpeen mukaisesti.

    Jäädyttämällä paloja riittävän pitkän ajan niistä poistuu ylimääräinen neste sublimoitumalla, jonka ansiosta namipala on vielä sulatuksen jälkeenkin rakenteeltaan kuiva ja napakka. Jos rakenne tuntuu sulatuksen jälkeen kostealta, ’unohda’ namit vielä toiseksi toviksi pakastimeen. Jäädytysaikaan kun voi vaikuttaa alkuperäisen lihan nestepitoisuus, pakastimen lämpötila ja monta fysiikan lakeihin liittyvää tekijää. 

    Ethän silti unohda nameja pakastimeen kuukausi- tai vuosikausiksi. Vanhentuneet namit eivät ilahduta ketään.


    Puolikosteat treeninamit appelsiiniyllätyksellä


    Lihaisat ja puolikosteat namipalat ovat todella helppoja tehdä, mutta valmistaminen vaatii aikaa. Testiryhmän koemaistajien mielestä nämä olivat kuitenkin niin hyviä, että pitkä valmistusaika on varmasti sen arvoista! Hedelmälihan kuidut sitovat itseensä nestettä, emulgoivat rasvaa ja auttavat nameja pysymään paremmin kasassa.

    Tarvittaessa reseptin voi valmistaa ilman appelsiiniakin. Appelsiinilisällä tästä reseptistä hyötyy myös koiran omistaja – lue alta, miten!

     

    Ainekset: 

    • 500 g nautajauhelihaa
    • 50 g appelsiinin kuivaksi puristettua hedelmälihaa (1-2 appelsiinia)

     

    Tee näin: 

    1. Kuori pari appelsiinia ja aja appelsiinit mehulingon läpi. Ota irronnut, kuiva hedelmälihamössö talteen, tarvitset sitä tähän reseptiin. Kaada appelsiinin mehu lasiin ja nautiskele tuorepuristettua appelsiinimehua kokkailun ääressä.
    2. Sulata jauheliha. Sekoita hedelmäliha ja jauheliha huolellisesti.

    3. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Tee levystä mahdollisimman tasainen joka puolelta, jotta se myös kuivuu tasaisesti.

    4. Kuivata lihaa uunin keskiosassa 100 C:ssa vähintään 4 tuntia, mieluummin 6 tuntia. Jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, jätä uuninluukku hieman raolleen, niin kosteus haihtuu paremmin.

    5. Ota liha uunista, levitä se talouspaperilla peitetylle alustalle ja viilennä nopeasti käsittelylämpötilaan.

    6. Leikkaa veitsellä tai revi sormin sopivan kokoisia paloja. Jätä kuivumaan talouspaperilla vuorattuun astiaan ilman kantta muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    7. Puolikosteat, sormien välissä painuvat namit kannattaa säilyttää jääkapissa ja suosittelemme syöttämään ne muutamassa vuorokaudessa. Mikäli haluat namit vielä kuivemmiksi ja pidentää näin säilyvyysaikaa, jatka kuivattelua kannettomassa astiassa vielä 1-2 vuorokautta lisää.

    Lisävinkit:

    • Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, tee saman tien tupla-annos kahdelle pellille.
    • Jos mahdollista, käännä pelti ympäri parin tunnin välein. Näin kosteus haihtuu tehokkaammin ja tasaisemmin eri puolilta massaa.
    • Puolessa välissä paistoaikaa levyn voi rikkoa pienempiin osiin ja samalla kääntää palaset ylösalaisin – taas kerran, kuivuminen tehostuu.
    • Mitä kauemmin herkut ovat uunissa ja sen jälkeen jatkokuivattelussa, sitä kuivempia niistä tulee ja säilyvyysaika pitenee. Täysin rutikuivien namipalojen pitäisi säilyä ilmatiiviissä rasiassa mainiosti pitkäänkin, mutta jos nameihin jää kosteutta, ne kannattaa syöttää nopeammin pois.  

    Rocyn ja Reiskan kalkkuna-porkkananamit


    "Oon huomannut kuinka monet tekevät koirille namit itse ja nyt päätin itse koittaa myös, yllätyksenä tuli kuinka yksinkertaista ja helppoa se olikaan! Rocy ja Reiska tykkäsi näistä tosi paljon ja pysyivät visusti uunin vieressä odottamassa koska namit valmistuu ????" - Rocyn ja Reiskan omistaja

    Ainekset:
    500 g kalkkunanjauhelihaa

    2 kananmunaa

    1 rkl porkkanarouhetta

    Tee näin:

    1. Sekoita raaka-aineet keskenään.
    2. Painele massa tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
    3. Paista uunissa 225 C, kunnes taikina alkaa näyttää sopivan kuivalta (noin 20 minuuttia). 
    4. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.  

    Kiitos reseptistä ja kuvista, with_rocyandreiska_ (Instagram)!

     


    Maksalaatikkonamit


    Tässä reseptissä hyödynnetään jo tuttua treeninamien perusideaa, mutta raaka-aineena käytetään Kennel-Rehun maksalaatikkoa! Ajatus maksaalaatikosta herkkupalana saa Kokkikoiran suupielet valumaan. Tulisikohan tästä seuraava suosikki teillekin?

    Ainekset:
    400 g maksalaatikkoa

    2 kananmunaa

    1-2 dl kaurahiutaleita

    Tee näin:

    1. Sekoita raaka-aineet keskenään.
    2. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
    3. Paista uunissa 175 C noin tunti ja sen jälkeen vielä uunin jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.
    4. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
    5. Jos koira on odottanut namien valmistumista uunin edessä, kannattaa pyyhkäistä lattia puhtaaksi kuolajäljistä.

    Kiitos reseptistä ja kuvasta, luca_and_bono (Instagram)!  


    Manu's specialherkku


    Manun spesiaaliherkkunamit valmistetaan maksasta. Näiden vuoksi kannattaa kerjätä lisääkin!

    Ainekset:
    500 g maksaa

    8 kananmunaa

    250 g porkkanarouhetta

    Tee näin:

    1. Sekoita raaka-aineet keskenään.
    2. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
    3. Paista uunissa 200 C 20 minuuttia.
    4. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
    5. Istu + tassu = palkka. Istu - maahan = palkka. Maahan + kieri = palkka. Toista noin 200 kertaa.

    Kiitos reseptistä, Manu ja isäntä!  


    Fridan ja Fean maistuvat maksamakupalat

     

    Maksalla on tärkeä merkitys osana lihapohjaista ruokavaliota. Jos maksa ei maistu koiralle raakana, voi sen tarjota myös kypsänä. Tällöin loistava keino on valmistaa maksasta maistuvia treeninamipaloja! Tässä ovat samojedineitien Fridan ja Fean maistuvat maksamakupalat: 

    Ainekset:
    500 g jauhettua maksaa, esim. nauta, lammas tai broileri

    3 kananmunaa

    n. 3 dl perunajauhoja

    Tee näin:

    1. Sulata maksa.
    2. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
    3. Levitä kahdelle uunipellille ohuet kerrokset taikinasta.
    4. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Pienennä sitten lämpö 50 asteeseen ja paista vielä 10-20 minuuttia riippuen siitä, kuinka kosteita tai kovia nameja haluat. 
    5. Anna taikinan jäähtyä ja leikkaa saksilla haluamasi kokoisiksi paloiksi.
    6. Vielä viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä! Maistetaan! :)

    Vinkki! Jos jätät namit kosteammaksi, voi ison satsin makupaloja säilyttää pakastimessa ja ottaa sieltä sulamaan tarpeen mukaan. Näin mehevät namit säilyvät käyttökelpoisina pitkään. 

    Kiitos reseptistä ja kuvista, frida_fea_samoyeds (Instagram)!  

     


    Muut herkut

    Fresh Breath -keksit


    Koirankeksit raikkaampaan hengitykseen! Persilja, minttu sekä merilevä (Ascophyllum nodosum) auttavat lemmikkisi suuhygieniassa, ja tuore liha sekä pieni määrä hunajaa saavat tämän terveysherkun maistumaan kaikille koirille. Kiitokseksi saat hyväntuoksuisen pusun.

     

    Noin 35 piparia, á 15 g

     

    Ainekset:

    • 500 g jauhelihaa, esimerkiksi kalkkuna
    • 1 dl maustamatonta jugurttia
    • 0,5 dl (n. 30 g) merilevää
    • ½ nippu persiljan lehtiä
    • ½ nippu mintun lehtiä
    • 2 rkl juoksevaa hunajaa

     

    Tee näin:

    1. Sekoita merileväjauhe jugurttiin ja jätä turpoamaan hetkeksi.
    2. Silppua persiljan ja mintun lehdet jauhelihan joukkoon, sekoita. Sekoita joukkoon merilevä-jugurttiseos.
    3. Kaada viimeisenä joukkoon juokseva hunaja, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    4. Painele taikina leivinalustalle ja tee piparimuotilla keksejä. Siirrä leivinpaperille uuninpellille.
    5. Paista 15 minuuttia uunin yläosassa 175 asteessa. Anna hieman jäähtyä ennen siirtelyä.
    6. Säilytä jääkaapissa tai pakasta loput tarvittaessa.

     

    Syöttösuositus:

    Tällä ohjeella tehtynä yksi, 15 grammaa painava fresh breath -keksi sisältää 0,8 grammaa merilevää. Huomioithan koirasi päivittäisen saantisuosituksen merilevän osalta:

    pienet koirat enintään 2 piparia päivässä

    keskikokoiset kokoiset koirat 2-4 piparia päivässä

    isot koirat 4-6 piparia päivässä

    tosi isot koirat 6-8 piparia päivässä


    Itsetehdyt koirankeksit juustolla


     Näihin kekseihin oman tujauksensa tuo lisäys juustoa – kukapa koira ei juustosta tykkäisi?

    Koska kekseissä on käytetty juustoa, ne kannattaa antaa lahjaksi pian valmistamisen jälkeen. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon.
    Tarjoile iltasella hyvässä seurassa, kyytipoikana vaikka Bottom Sniffer -'koirien olut' (saatavana Tehtaanmyymälästä sesonkituotteena). 

    Ainekset: 

    • Noin 120 g nippu persiljaa varsineen hienoksi silputtuna
    • Iso porkkana raastettuna
    • 60 g cheddarjuustoa tai mitä tahansa voimakasta, kovaa juustoa raastettuna
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • 5 dl kokojyvävehnäjauhoja
    • 1,5 tl leivinjauhetta
    • 1,5-2 dl kanalientä tai vettä
    • Luunmuotoinen piparimuotti

     

    Tee näin: 

    1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Päällystä pari peltiä leivinpaperilla.

    2. Sekoita persiljasilppu, porkkanaraaste ja juustoraaste keskenään. Kaada seoksen joukkoon öljy.

    3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ja vaivaa jauhoseoksen joukkoon persiljaseos. Lisää joukkoon vähitellen kanaliemi tai vesi. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja sopivan paksua.

    4. Vaivaa taikinaa ensin käsin, jonka jälkeen kaada se jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla luunmuotoisia keksejä ja nostele ne pellille.

    5. Paista keksejä noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kovia ja reunoilta kullanruskeita. Jäähdytä.

    Viljattomat ja helpot kalkkunakeksit


      

    Viljattomat ja gluteenittomat koirankeksit, jotka ovat todella helpot ja valmistaa! Tähän reseptiin tarvitset kahta perusraaka-ainetta: kalkkunanjauhelihaa ja perunajauhoja. Keksit maistuvat nelijalkaisille keksimonstereille ihan tällaisenaan, mutta pienen lisän makuelämykseen tuo halutessaan aavistus hunajaa ja ripaus suolaa.

    • Ainekset:
    • 500 grammaa kalkkunan jauhelihaa
    • 5 dl perunajauhoja
    • (1 rkl juoksevaa hunajaa)
    • (ripaus suolaa)

    Tee näin:

    1. Sekoita perunajauhot sulaneeseen kalkkunamassaan, kunnes seos on hyvin sekoittunut ja taikinamainen.
    2. Ota taikinasta osa kerrallaan työstettäväksi, säilytä loppuosa taikinasta jääkaapissa.
    3. Jauhota leivonta-alusta perunajauhoilla ja kauli taikinasta ohuita keksejä. Hyvin jauhotettu alusta helpottaa keksien irrottamista ja liikuttelua.
    4. Paista keksejä uunin yläosassa 175 C 15-20 minuuttia. Kekseistä saa tulla rapsakoita ja kuivia.
    5. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen pakkaamista.
    6. Lihaa sisältävänä tuotteena suosittelemme koirankeksien säilyttämistä viileässä ja käyttämistä muutamassa päivässä.

    Hugon bataattipiparit


     

    Hugo-nöffin kotikeittiössä kokkaillaan kaikenlaista ihanaa, tällä kertaa vuorossa oli herkullisen näköiset ja -tuoksuiset bataattipiparit!

    Ainekset: 

    • 1 Bataatti
    • 1 rkl kookosöljyä
    • Korppujauhoja

     

    Tee näin: 

    1. Kypsennä bataatti uunissa niin että sisusta on pehmeä ja kuori irtoaa helposti (200 C, noin 40 minuuttia bataatin koosta riippuen).
    2. Kaavi kypsä bataatti kulhoon ja lisää joukkoon noin 1 rkl kookosöljyä ja muussaa ne. Lisää sitten korppujauhoja niin että seoksesta tulee pehmeätä taikinaa. Korppujauhon määrä riippuu bataatin koosta ja haluamastasi taikinan rakenteesta. 
    3. Muotoile pellille mieluisia keksejä vaikka piparmuottia käyttäen.
    4. Paista sitten 170 asteessa kunnes keksit näyttävät kypsiltä, noin 15 - 20 min.
    5. Anna jäähtyä ilman liinaa jotta kekseistä tulee rapeita ja tarjoile.

    Kiitos reseptistä, Hugo ja Viivi Vilhelmiina!


    Kerrossynttärikakku


     

    Synttärit ovat aina juhlan paikka! Koiraa on mukava hemmotella pienellä ekstralla, esimerkiksi juhlavalla kerrossynttärikakulla. Käytä juuri teille sopivia ja mieluisia jauhelihoja - mitä suurempi väriero lihoissa on, sitä näyttävämpi koristeraita kerroskakkuun saadaan. Muista myös onnittelulaulu sekä runsaat synttärilahjat!

    Ainekset: 

      • 250 g jauhelihaa, esimerkiksi kypsää broileria
      • 150 g jauhelihaa, esimerkiksi sika-nautaa
      • 1/3 dl maitorahkaa
      • 1 rkl pellavarouhetta
      • Kakunkynttilöiksi BimBellyBom-mahatikkuja

      Lisäksi tarvitset pienen irtopohjavuoan, halkaisija 17 cm, leivinpaperia ja tuorekelmua

    Tee näin:

    1. Sekoita kypsä broileri, maitorahka ja pellavarouhe ja jätä vetäytymään hetkeksi. Muuta tarvittaessa maitorahkan ja pellavarouheen suhdetta, jotta saat kiinteän, taikinamaisen seoksen. 
    2. Leikkaa leivinpaperiin hieman irtopohjavuokaa suurempi pala, laita pala pohjan ja reunan väliin ja lukitse reuna.
    3. Laitaa broileriseosta puolet vuoan pohjalle.
    4. Lisää jauheliha vuokaan. Sen saa aseteltua taputtelemalla jauhelihasta käsissä mahdollisimman ohuen ja laakean lätyn ja kevyesti tasoitellen vuoan reunoille asti.
    5. Lisää lusikan avulla loppu broileriseoksesta kakun päälle. Peitä kelmulla ja laita vetäytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. 
    6. Irrota kakku veitsen avulla irtopohjavuoan reunoilta. 
    7. Koristele kakku 'syötävin synttärikakuin' esimerkiksi Rauh! BimBellyBom-tikuilla sekä muilla haluamillasi koristeherkuilla.
    8. Varmistuthan, ettei pohjan leivinpaperia päädy kiireisimpien kakkumonstereiden kitaan!

    Seitan Juhlakakku


     
    Kokkaa koirasi kanssa ihana keväinen Juhlakakku!
    Tämä Kokkikoiran Juhlakakku sisältää runsaasti herkullista possua, mutta voit korvata possun tietenkin omalle koirallesi parhaiten sopivalla raaka-aineella.
    Näyttävä Juhlakakku on toteutettu yhteistyössä koirakakkumestari Marjon kanssa, ja innoittajana on toiminut Marjon 13-vuotissynttäreitään viettänyt Seita-shiba. ❤
    JUHLAKAKKU
    Kakusta riittää neljälle n. 10 kg painoiselle koiralle vuorokauden ruoka-annos.
    Tarvikkeet
    Irtopohjavuoka / kakkuvuoka, halkaisija 16 cm (vetoisuus noin 1 litra)

    Kakkutaikina

    • 2 x 500 g Kennelrehun possua (possu raaka)
    • 2 kananmunaa
    • 400 g porkkanaa
    Koristeluun
    • 1 porkkana
    • 6 pekoniviipaletta
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 3 tl gelatiinijauhetta
    • 0,5 dl vettä
    • muutama pinaatin lehti
    Tee näin:
    1. Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen. Voitele ja jauhota pieni rengaskakkuvuoka. Vuoan voiteluun voita tai muuta rasvaa ja korppujauhoa, tai koiran ruokavalion mukaan esim. riisijauholla. Ylimääräisen jauhon voit lisätä taikinan sekaan.
    2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita tämän jälkeen kulhossa keskenään liha, porkkanaraaste ja kananmunat. Siirrä taikina valmiiksi jauhotettuun vuokaan. Anna taikinakulho apukokille esipestäväksi.
    3. Paista kakkua noin 50 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei tartu enää taikinaa. Vinkki! Laita uunin pohjalle uunipelti tai muu reunallinen astia valuvan rasvan varalta.
    4. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen koristelun aloittamista. Jos kakun pinta on tullut uunissa hieman pyöreäksi, pinnan voi leikata suoraksi, jolloin koristelu on helpompaa. Ja apukokit tarjoavat jälleen tarvittaessa maisteluapua!
    Koristelu
    1. Irrota rengasvuoan reuna, mutta älä vielä laita sitä tiskiin. Raasta yksi porkkana hienoksi raasteeksi ja sekoita raaste maustamattomaan tuorejuustoon. Levitä kakun päälle ohut kerros maustamatonta tuorejuustoporkkanaseosta. Jätä loput odottamaan kakun reunojen koristelua.
    2. Irrota pekoninviipaleet toisistaan. Kierrä pekonista ruusu ja leikkaa se kahtia. Kauniimman lopputuloksen saamiseksi, voit hieman avata terälehtiä ennen paikoilleen asettelua. Asettele pinaatinlehdet terälehdiksi ja pekoniruusut lehtien päälle. Laita vielä vuoan rengas takaisin paikoilleen.
    3. Liota 3 tl gelatiinipulveria ja 2 rkl vettä ja sekoita. Anna seoksen turvota hetken. Laita seos tämän jälkeen 30 sekunnin ajaksi mikroon. Lisää seokseen vielä 0,5 dl vettä. Valuta gelatiininestettä lusikkaa apuna käyttäen kakun pinnalle, jotta koristeet saavat mukavan kiilteen. Laita kakku vähintään tunniksi jähmettymään jääkaappiin.
    4. Ennen tarjoamista levitä kakun reunoille vielä loput tuorejuustoporkkanaseoksesta.
    5. Nauti hartaudella ja hyvässä seurassa!
    Resepti ja kuvat: Marjo Puranen
    Apukokit: @inaridou (IG)

    Auran jäädykekakku


        

    Valkoisenpaimenkoira Auran 1-vuotissynttäreitä juhlistettiin näyttävällä jäädykekakulla. Paitsi kaunis, tämä kakku on myös varmasti maistuva!

    Ainekset: 

      • Hienoksi jauhettua jauhelihaa, esimerkiksi kalkkunanjauhelihaa
      • Maustamatonta maitorahkaa
      • Koristeiksi koiran lempiherkkuja

    Lisäksi tarvitset tuorekelmua ja kakkumuotiksi soveltuvan kulhon

    Tee näin:

    1. Vuoraa kakkumuotiksi soveltuva kulho tuorekelmulla.
    2. Täytä astia valitsemallasi jauhelihalla. Laita pakastimeen.
    3. Kun kakku on jäätynyt, kumoa se tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku maitorahkalla.
    4. Koristele kakku koirasi lempiherkuilla.
    5. Tarjoa heti. Muista onnittelulaulu ja -rapsutukset.

    Kiitos kuvista ja resepteistä, @aurajaisla (Instagram)! 

    Herkullinen synttärikakku koiralle (viljaton)


    Halusin Hugolle 1-vuotissyntymäpäiväkakun, joka ei sisältäisi viljoja – kaikki löytämäni koiran synttärikakkuohjeet tuntuivat sisältävän vehnäjauhoa. Tässä reseptissä ei ole käytetty jauhoja ollenkaan, joten ohje sopii varmasti monille lemmikeille. Myös lihan voi valita sen mukaisesti, mikä omalle koiralle parhaiten sopii.  -Viivi Vilhelmiina

    Ainekset: 

    Kakku:
    2 kpl kananmuna
    2 kpl porkkana
    2 tl maapähkinävoi
    250 g lihaa
    1 dl kaurahiutale
    1 rkl oliiviöljyä

    Kuorrute:
    Peruna
    Jogurtti/rahka

    Koristeluun:
    koiranherkkuja

    Lisäksi tarvitset pienen irtopohjavuoan ja leivinpaperia

    Tee näin:

    1. Sekoita hyvin kaikki kakun ainekset yhteen. (Kananmuna sitoo kaiken, joten sekoita se kunnolla).
    2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja sulje reunat. Painele sitten seos vuokaan.
    3. Laita uuniin 175 astetta ja pidä kakkua siellä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on läpeensä kypsä. Ota sitten jäähtymään.
    4. Valmista sillä välillä kuorrute: kuori ja keitä peruna kypsäksi. Muussaa peruna ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita perunan joukkoon rahkaa tai jogurttia, jotta massa notkistuu. Levitä massa jäähtyneen kakun päälle.
    5. Koristele kakku koirasi lempiherkuilla.

    Kiitos reseptistä, Viivi Vilhelmiina sekä Hugo! 

    Tuuren maksalaatikkokakku


     

    Tuuren 9-vuotissyntymäpäiville piti saada jotain spesiaalia. Tästä kakusta riitti juhlan aihetta koko neljän koiran laumalle.
    - Johanna Majoniemi, Kennel-Rehun myymälävastaava 

    Ainekset (4 annosta): 

    Kakku:
    2 kpl rusinatonta maksalaatikkoa (lähikaupasta)
    1 prk maitorahkaa

    Koristeluun:
    Herneenversoja
    Kennel-Rehun porkkanarouhetta

    Tee näin:

    1. Aseta maksalaatikot tarjoiluastialle perätysten.
    2. Levitä maitorahka lastan avulla maksalaatikoiden päälle.
    3. Koristele herneenversoilla ja Kennel-Rehun porkkanarouheella.
    4. Kutsu kokoon lempikaverit ja juhlikaa yhdessä. 

    Kiitos reseptistä ja kuvista, Johanna ja Tuure! 

    Koiran jäätelö


        

    Jäätelöä koiralle? Voi kyllä!  Jäinen herkku tarjoaa koiralle viilennystä sekä hauskaa puuhaa hellepäiville. Tämä koiran jätski on sokeriton, sisältää juuri niitä raaka-aineita jotka sinun koirallesi sopivat, on taatusti maistuva ja samalla terveellinen valinta koirallesi! Näihin jätskeihin käytimme naudanmahaa ja sika-nautajauhelihaa.

    Ainekset: 

    1 kg jauhelihaa

    8-10 dl vettä

    8-10 herkkutikkua

    Lisäksi tarvitset 
    Astioita jäätelömuoteiksi, esimerkiksi jäätelö- tai rahkapurkit, smoothie- ja maitotölkit tai vaikkapa silikoniset muffinssivuoat. Valitse astioita, joista jäätelöt on helppo irrottaa; irrotus tarvitsee ronskeja otteita - helpoimpia ovat kertakäyttöiset jugurttipurkit ja maitotölkit, jotka voi repiä irti.

    Tee näin:

    1. Valitse koirallesi parhaiten sopiva jauheliha, esimerkiksi naudanmaha. Sulata.
    2. Sekoita jauhelihan joukkoon reilusti vettä, noin 4-5 dl per 500 g lihaa. 
    3. Täytä jäätelömuotit lihalla ja seoksesta irtoavalla nesteellä. Vinkki! Hauskan näköisen jäätelön saat pakkaamalla eri lihoja kerroksittain ja viimeiseksi kerrokseksi pelkkää nestettä (mallikuvassa ensimmäisenä).
    4. Paina herkkutikku tai puruluu muottiin.
    5. Jäädytä yön yli pakastimessa. 
    6. Irrota jätskit muoteistaan ja tarjoile heti hellepäivän herkkuna! 

    Rauh! Joulupiparit


       

    Kiva joululahjaidea koiralle!  Naudan nahasta valmistetut, kotimaiset Rauh! Joulupiparit maistuvat koirille sellaisenaankin, mutta tuunaamalla saat pipareista ihanat joulun ajan herkut. Käytä sileärakenteista jauhelihaa tasaisemman tuloksen varmistamiseksi.

    Ainekset: 

    Rauh! Joulupipareita

    Sileäksi jauhettua lihaa, esimerkiksi broiler raaka

    Sakset, lusikka ja muovipussi

    Tee näin:

    1. Sulata jauheliha. 
    2. Täytä pursotuspussi lihalla ja anna mielikuvituksen lentää yksilöllisiä piparkakkuja loihtiessa.
    3. Pakasta vähintään pari tuntia. 
    4. Tarjoile nautiskeltavaksi heti. 

    Huomioithan, että sulatuksen jälkeen jauheliha alkaa sulaa todella nopeasti piparkakun päältä, joten suosittelemme pikaista tarjoilua suoraan pakastimesta. Reseptiä voi tuunata koettamalla myös koristellun piparkakun nopealla paistamisella - kerro miten jatkotuunaus toimii!

    Tee itse kalkkunakeksit koiralle!

    Treeninamit jauhelihasta ja tonnikalasta

    Nauta-appelsiiniherkut koiralle

    Koulutusmakupalat Yodan tapaan

    Tee itse helpot kalkkunanamit koiralle!

    Keitetty broilerin sydän

    Jaa vinkit kanssamme!

    Seuraamme Facebookissa ja Instagramissa häshtägejä #kokkikoira #koiratkehhuu ja #kennelrehu (@kennelrehu). Merkkaa postauksesi näillä, ja saatamme poimia reseptisi mukaan Kokkikoiran reseptikirjaan! Voit olla myös suoraan yhteydessä kuvan ja reseptin kera osoitteeseen heidi.rantanen ät kennelrehu.fi.