Kennel-Rehun tarina

Kennel-Rehu Oy tänään

Kennel-Rehu valmistaa suomalaisista puhtaista raaka-aineista lisäaineettomia lihatuotteita. Yrityksen toimitilat ja tuotanto tapahtuu Pyhtään Siltakylässä, jossa sijaitsee myös tehtaan oma myymälä. Kennel-Rehu on Ruokaviraston valvoma tuotantolaitos, joka takaa tuotantotilojen asianmukaisuuden ja tuotteiden turvallisuuden koirasi parhaaksi. Kennel-Rehu Oy:n toiminnan lähtökohtana on alusta lähtien ollut tehokkuus ja tuotteiden edullinen hintataso. 

Asiakas voi tilata joko verkosta tai puhelimitse tuotteita, jotka sitten maksetaan ja noudetaan sovitusta jakeluauton pysähdyspaikasta. Helppoa ja toimivaa ilman turhia välikäsiä.

KOIRAT KEHHUU KENNEL-REHHUU
vuodesta 1976 lähtien

myym_l_syksy

Toimintatapojamme ja ideologiaamme

"Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia." 

Kennel-Rehu Oy:llä on Avainlippu. Liha- ja luutuotteemme ovat suomalaisista raaka-aineista. Yritys työllistää nykyisin 13 henkeä, jakautuen tuotantoon, jakeluun ja hallintoon.

Tietyt raaka-aineet tulevat meille ulkomailta, esimerkiksi riisi-jauhelihaseoksen riisi - riisiä kun ei Suomessa viljellä. Jos raaka-aineen alkuperä on muualla kuin Suomessa, ilmoitamme siitä tuotteen tiedoissa. Meille tulee myös silloin tällöin yksittäisiä eriä lihatuotteita esimerkiksi Ruotsista silloin, kun kotimaisten raaka-aineiden saatavuudessa on haasteita, mutta haluamme taata tuotteiden saatavuuden asiakkaillemme. Tällöinkin ilmoitamme raaka-aineen alkuperästä. 

kuva-02

Tuoreena toimitettavat lihaerät toimitetaan meille kylmäkuljetuksella seuraavana päivänä teurastuksesta. Tuote valmistetaan ja pakastetaan saman päivän aikana (eli saapumispäivänään) ja jäädytetään kahden vuorokauden ajan, ennen kuin se on valmis myytäväksi.

Osa raaka-aineista saapuu meille valmiiksi pakastettuna, nekin toimitetaan kylmäkuljetuksella. Kun tuotetta valmistetaan meillä, sitä temperoidaan käsiteltävään lämpötilaan, jotta ylipäätänsä pystymme valmistamaan tuotteen esimerkiksi jauhettuun muotoon. Tässäkään vaiheessa kylmäketju ei katkea, sillä temperointi tehdään tarkoin valvotusti ja hallitusti. Tuote valmistetaan ja siirretään pakastimeen samana päivänä tai viimeistään seuraavana aamuna, jos temperointia on tehty yön yli.

Valmiit tuotteet pakataan ja kuljetetaan omissa pakasteautoissamme. Näin kylmäketju on seurattavissa ja hallinnassamme koko matkan tehtaalta asiakkaalle.

Tuotteiden käsittelyaika ja kylmäketju on meille tärkeä asia, ja laadukkaat tuotteet varmastikin tärkein toiminnan edellytyksemme. Valmistettavat erät kulkevat tuotannossamme monien valvovien silmien alta, ja laatu on tärkein kriteeri läpi koko prosessin, jo raaka-aineiden tilaamisesta alkaen. Kennel-Rehun tehdas on myös Ruokaviraston valvoma tuotantolaitos.

Kennel-Rehun perusti Seppo Riihimäki vuonna 1976 Pyhtäälle Siltakylään, jossa yritys toimii edelleen. Seppo syntyi sotien aikoihin ainoana poikana isompaan perheeseen. Hänen äitinsä oli kansakoulunopettaja ja isä kaupan myymälänhoitaja, jonka ammatti piti perheen liikkeellä niin että asuinpaikkakunta vaihtui useasti. Seppo oli jo nuoresta pitäen kiinnostunut luonnosta ja eläimistä, sekä tunsi lähialueiden metsät ja pellot kuin omat taskunsa. Omilla luontoretkillään hän metsästi pienriistaa sekä pienpetoja. Pian harrastukseen tulivat mukaan myös luolakoirat, joilla pystyi lisäämään pienpetojen saalismääriä. Harjoituksen avuksi rakennettiin keinoluolat, joissa pystyi harjoittamaan ohjatusti koirien luolametsästystä. Menestystä tuli koirien kanssa luolakokeissa ja näyttelyissä. Koirarotuna oli pääsääntöisesti mäyräkoira ja silloin perustetun Kennel Mäkirinteen koirien jälkeläisiä on monissa tämän päivänkin mäyräkoirasuvuissa takana.

Seppo Riihimäki oli 60-luvulta lähtien ollut teurastamossa ja makkaratehtaassa töissä. Siihen aikaan koirien ruokintaan ei ollut teollisesti valmistettuja ruokia ja koirien ruoat tehtiin pääosin itse. Sepolla oli mahdollisuus ostaa teurastamolta lihanleikkuun sivutuotteita kennelin koirille ja ajatus koirien ruokkimisesta niille ominaisella ravinnolla sai hyvän alkusysäyksen. Perhe vei 70-luvun alkupuolella enemmän aikaa ja kennel ajettiin ajanpuutteen vuoksi alas. Omia koiria oli enää vain muutama, mutta kokemusta ja osaamista jäi jäljelle mittavasti koirien terveellisestä raakaruokinnasta. Tuttavapiirissäkin tämä osaaminen ja menestys oli huomattu ja tuli kyselyjä, voisiko Seppo järjestää tällaista lihapohjaista ruokaa.

1970-luvun puolivälissä kennelkäytössä olevaan rakennukseen saneerattiin tuotannollinen tila sekä pakkashuone. Sana levisi paikkakunnan koiraihmisten keskuuteen, että Siltakylästä saa ostettua koirille jauhettua pakastettua lihaa. Kennel-Rehu perustettiin vastaamaan tähän luonnollisesti syntyneeseen kysyntään.

1980-luvun alussa oli kokeilun paikka, olisiko potentiaalia muuallakin kuin kotikulmilla. Ensimmäinen myyntikierros oli Nastola – Lahti – Heinola. Tämä onnistunut tuotteiden myynti- ja kuljetuskokeilu oli yrityksen perustamisen kulmakivi; kysyntää oli ja tämä antoi toiminnalle uuden suunnan ja tavoitteen. Yritystoiminta kehittyi: ulkopuolista työvoimaa palkattiin, alkuperäistä kiinteistöä laajennettiin kolmesti 1980-luvulla, reittiverkosto kasvoi ja kuljetuskalusto vaihdettiin alkuperäisestä pakettiautosta kuorma-autoihin.

1990-luvun alussa Kennel-Rehu siirtyi nykyisiin tiloihin Pyhtään teollisuusalueelle. Samoihin aikoihin tuli Sepon poika Mikael yritykseen töihin. Mikael oli koko lapsuuden kasvanut yrityksen rinnalla, jolloin oli luonnollista tulla jatkamaan yritystä, aluksi työntekijänä ja nykyisin Mikael jatkaa isänsä luomaa yritystä.

tilat-retro