Tervetuloa uudistettuun verkkokauppaamme!

Tarina

Kennel-Rehu Oy tänään

Kennel-Rehu valmistaa suomalaisista puhtaista raaka-aineista lisäaineettomia lihatuotteita. Yrityksen toimitilat ja tuotanto tapahtuu Pyhtään Siltakylässä, jossa sijaitsee myös tehtaan oma myymälä.Kennel-Rehu on Ruokaviraston valvoma tuotantolaitos, joka takaa tuotantotilojen asianmukaisuuden ja tuotteiden turvallisuuden koirasi parhaaksi.

Kennel-Rehu Oy:n toiminnan lähtökohtana on alusta lähtien ollut tehokkuus ja tuotteiden edullinen hintataso. Yritys työllistää nykyisin 13 henkeä, jakautuen tuotantoon, jakeluun ja hallintoon.

Asiakas voi tilata joko verkosta tai puhelimitse tuotteita, jotka sitten maksetaan ja noudetaan sovitusta jakeluauton pysähdyspaikasta. Helppoa ja toimivaa ilman turhia välikäsiä.

Kennel-Rehu historia

Kennel-Rehun perusti Seppo Riihimäki vuonna 1976 Pyhtäälle Siltakylään, jossa yritys toimii edelleen. Seppo syntyi sotien aikoihin ainoana poikana isompaan perheeseen. Hänen äitinsä oli kansakoulunopettaja ja isä kaupan myymälänhoitaja, jonka ammatti piti perheen liikkeellä niin että asuinpaikkakunta vaihtui useasti. Seppo oli jo nuoresta pitäen kiinnostunut luonnosta ja eläimistä, sekä tunsi lähialueiden metsät ja pellot kuin omat taskunsa. Omilla luontoretkillään hän metsästi pienriistaa sekä pienpetoja. Pian harrastukseen tulivat mukaan myös luolakoirat, joilla pystyi lisäämään pienpetojen saalismääriä. Harjoituksen avuksi rakennettiin keinoluolat, joissa pystyi harjoittamaan ohjatusti koirien luolametsästystä. Menestystä tuli koirien kanssa luolakokeissa ja näyttelyissä. Koirarotuna oli pääsääntöisesti mäyräkoira ja silloin perustetun Kennel Mäkirinteen koirien jälkeläisiä on monissa tämän päivänkin mäyräkoirasuvuissa takana.

Seppo Riihimäki oli 60-luvulta lähtien ollut teurastamossa ja makkaratehtaassa töissä. Siihen aikaan koirien ruokintaan ei ollut teollisesti valmistettuja ruokia ja koirien ruoat tehtiin pääosin itse. Sepolla oli mahdollisuus ostaa teurastamolta lihanleikkuun sivutuotteita kennelin koirille ja ajatus koirien ruokkimisesta niille ominaisella ravinnolla sai hyvän alkusysäyksen. Perhe vei 70-luvun alkupuolella enemmän aikaa ja kennel ajettiin ajanpuutteen vuoksi alas. Omia koiria oli enää vain muutama, mutta kokemusta ja osaamista jäi jäljelle mittavasti koirien terveellisestä raakaruokinnasta. Tuttavapiirissäkin tämä osaaminen ja menestys oli huomattu ja tuli kyselyjä, voisiko Seppo järjestää tällaista lihapohjaista ruokaa.

vanha tedas

1970-luvun puolivälissä kennelkäytössä olevaan rakennukseen saneerattiin tuotannollinen tila sekä pakkashuone. Sana levisi paikkakunnan koiraihmisten keskuuteen, että Siltakylästä saa ostettua koirille jauhettua pakastettua lihaa. Kennel-Rehu perustettiin vastaamaan tähän luonnollisesti syntyneeseen kysyntään.

1980-luvun alussa oli kokeilun paikka, olisiko potentiaalia muuallakin kuin kotikulmilla. Ensimmäinen myyntikierros oli Nastola – Lahti – Heinola. Tämä onnistunut tuotteiden myynti- ja kuljetuskokeilu oli yrityksen perustamisen kulmakivi; kysyntää oli ja tämä antoi toiminnalle uuden suunnan ja tavoitteen. Yritystoiminta kehittyi: ulkopuolista työvoimaa palkattiin, alkuperäistä kiinteistöä laajennettiin kolmesti 1980-luvulla, reittiverkosto kasvoi ja kuljetuskalusto vaihdettiin alkuperäisestä pakettiautosta kuorma-autoihin.

1990-luvun alussa Kennel-Rehu siirtyi nykyisiin tiloihin Pyhtään teollisuusalueelle. Samoihin aikoihin tuli Sepon poika Mikael yritykseen töihin. Mikael oli koko lapsuuden kasvanut yrityksen rinnalla, jolloin oli luonnollista tulla jatkamaan yritystä, aluksi työntekijänä ja nykyisin Mikael jatkaa isänsä luomaa yritystä.

 

tehdas

KOIRAT KEHHUU KENNEL-REHHUU
vuodesta 1976 lähtien