Tervetuloa uudistettuun verkkokauppaamme!

Tietoa lihapohjaisesta ruokinnasta

Lemmikkien raakaliharuokinta on noussut vahvaan suosioon viime vuosina. Eikä ihme: puhtaat raaka-aineet, maistuvuus, monipuolisuus sekä soveltuvuus esimerkiksi monista allergioista ja yliherkkyyksistä kärsiville lemmikeille ovat avainasemassa siirryttäessä lemmikin raaka- tai lihapohjaiseen ruokintaan. Myös halu syöttää koiralle lajityypillistä ravintoa sekä tarkkailla koiranruoan kilohintoja ovat oikein hyviä syitä syöttää koiralle lihaa.

Näistä avaintekijöistä löytyvät myös tärkeimmät huomiot:

Puhtaat, suomalaiset raaka-aineet. Voimme varmasti kaikki olla yksimielisiä siitä, laadukas koiran liharuoka on valmistettu suomalaisista, puhtaista raaka-aineista. Kun lisäksi tuote-erät ovat jäljitettävissä ja seurattavissa, niin tiedät aina, mitä lemmikillesi syötät.

Maistuvuus. Jos koirallasi on taipumusta nirsoilla ruokakipon ääressä, voi ratkaisu löytyä jauhelihasta. Monipuolinen ja vaihteleva ruokavalio saa useimmat nirsoilijat putsaamaan ruokakuppinsa putipuhtaaksi kerta toisena jälkeen. Nappuloiden höysteeksi voi lisätä jauhettuja lihoja luuttomana, tai kokeilla valmiiksi kypsennettyjä lisukkeita!

Monipuolisuus. Tänään sika-nauta-jauhelihaa ja illalla rustoluita, huomenna broilerin palalihaa, keskiviikkona jauhettua lohta… Lihapohjaisella ruokinnalla koirasi ruokavaliosta saadaan monipuolinen, terveellinen ja suomalaisilla tuotteilla turvallinen tapa ruokkia ystäväsi.

Allergiaoireet kuriin. Hilseilevä turkki tai kutiavat korvat? Raakaruoka on lisäaineeton ja puhdas ruokintamuoto, jolloin tiedät tarkalleen, mitä koirasi syö. Jos koiralla epäillään ruoka-aineallergiaa tai yliherkkyyttä, voidaan niin sanottu eliminaatiodieetti toteuttaa helposti raakalihoilla. Liharuokinnalla koiran ruokavalioon voidaan helposti sisällyttää sopivia raaka-aineita ja jättää sopimattomat pois.

Lajityypillinen ravinto. Koira on alkujaan lihansyöjä, mutta se on vuosikausien saatossa sopeutunut hyödyntämään prosessoitua ruokaa sekä kohtuullisia määriä viljatuotteita. Koiran siirtäminen liharuoalle on siirtyminen kohti lajityypillistä, puhdasta ja terveellistä ruokintamuotoa.

Edullinen hinta. Raakapakasteiden kilohinnat ovat hyvin kilpailukykyisiä eri ruokintavaihtoehtoihin verrattuna. Syöttämällä lihaa koiralle kiittää paitsi koirasi, myös kukkarosi.

Luithan myös tämän?

Raakalihamme ovat lemmikkieläimille suunnattuja täydennysrehuja. Koiran ja kissan lihapohjainen ruokinta ei ole rakettitiedettä, mutta pientä pohjatietoa raakaruokinnasta on hyvä hankkia ennen sen aloittamista. Suosittelemme osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota riittävien lisäravinteiden käyttöä – liian yksipuolinen ravinto saattaa pitemmällä aikavälillä johtaa erilaisiin puutostiloihin. Jokainen lemmikki on oma yksilönsä, niin ovat myös sen ravitsemukselliset tarpeet. Lemmikin omistaja on aina viime kädessä vastuussa lemmikkinsä ruokintaan liittyvistä päätöksistä. Emme myöskään väheksy muita ruokintavaihtoehtoja: Toiselle paras tapa ruokkia koiransa on puhdas barf-ruokinta, toiselle sopivin vaihtoehto voi löytyä laadukkaasta täysravintonappulasta tai vaikkapa niin kutsutusta kotiruokinnasta. Tarvittaessa voi olla tarpeen kääntyä eläinlääkärin tai lemmikkien ravintoterapeuttien puoleen.

 

Myös kissat tarvitsevat lihapohjaista ravintoa!